Over Jolanda

Meer doen van wat ik het leukste vind
Dat is het achterliggende idee van Pluk de dag - Fotografie. Ik ben Jolanda van Goor en mijn camera is bijna vergroeid met mijn hand. Niet alleen mijn spiegelreflex, een Sony Alpha 550, maar ook de camera van mijn Iphone. Door te fotograferen kijk ik anders naar mijn omgeving en geniet ik nog meer van al het moois dat in kleine hoekjes verscholen is.Vastleggen van dat wat weer voorbij gaat
Met mijn foto's leg ik vast wat er voorbij gaat. De wisseling van de seizoenen. De groei van de papavers in mijn tuin. Kleine momenten. Kleine stukjes dag. Het leven gaat zo snel en met fotograferen zet ik dat snelle leven af en toe een beetje stil. Bovendien zie ik graag het mooie in alles en vind ik het leuk om dat te vereeuwigen.

Ik hou van
Ik omarm het leven en ben dol op de natuur. Bloemen, planten, vogels. De luchten boven het IJsselmeer. Buiten zijn maakt me blij. Misschien loop ik daarom ook zo graag hard. Drie keer per week doorkruis ik de polder en zie ik het land veranderen met de seizoenen. Seizoenen, ook al zoiets. Op de lente ben ik het allerdolst. Mijn bloed gaat harder stromen als ik de eerste sneeuwklokjes zie en ik ga springen bij de eerste lammetjes op de dijk. Maar ook de zomer met de grutto's in de lucht en het fluitekruid in de berm, met lange avonden en zwemmen in het IJsselmeer is geweldig. En de herfst! Hoewel de grauwe grijzigheid me niet zo trekt, is de herfst juist een tijd van veel kleur. Herfstbladeren. Oogsten. Vuur maken. En de winter is ook prachtig, vooral als het echt winter is met sneeuw en ijs. Eigenlijk hebben alle seizoenen wel wat.
Ik hou van de rust van buiten, maar ook van de drukte van het leven. Leuke dingen doen met vrienden, mijn werk als opleidingskundige, mijn kinderen, mijn liefde in mijn leven. Ik hou van thuis en ik hou van op reis. Met onze airstream op avontuur en dan natuurlijk weer foto's maken. 

Want foto's maken, dat is een rode draad in mijn leven. En dat is waar dit blog om draait.

No comments:

Post a Comment